Tento recept na cesto si zaslúži nobelovú cenu, hotové za 15 minút, nemusí kysnúť a može sa použiť aj na druhý deň

Povie vám, ako pripraviť rýchle droždie s mliekom. Tento recept je vhodný najmä pre začiatočníkov a tých, ktorí nemajú čas na varenie.

Čas na prípravu je len 15 minút. Môžete ho uložiť do chladničky na dva alebo tri dni. Cesto nemusíte hneď použiť. Môžete zmraziť. A koláče a malé buchty – všetko zostáva jemné, vzdušné a zostanú také niekoľko dní.

Recept na kvasnicové cesto

ZLOŽKY

  • 500 ml mlieka
  • 5 polievkových lyžičiek pšeničnej múky
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 0,5 lyžičky soli
  • 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 11 g (vrecko) suchého droždia

 POSTUP

  1. Do misy vložte 4 šálky múky a kvasnice. Potom postupne nalejte teplé mlieko, pridajte cukor, soľ, slnečnicový olej. Zmiešajte všetky zložky.
  2. Za stáleho miešania pridáme ďalší pohár múky. Do tohto stavu miesime cesto, kým sa neprestane lepiť na ruky.
  3. Pripravené cesto vložte do celofánového vrecka a dajte ho do chladničky.

Cesto môžete použiť po 2 hodinách. Ale ak bude cesto ležať v chladničke dlhšie – nič sa nestane. Koláče  môžete urobiť cez noc a na druhý deň budú tiež vynikajúce.

Dúfam, že ste sa potešili rýchlemu cestu bez kysnutia.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>