Potraviny, ktoré by ste nikdy nemali vkladať do mikrovlnnej rúry

Jedným z najužitočnejších spotrebičov je bezpochyby mikrovlnná rúra, pretože nám umožňuje rýchlo a ľahko ohrievať alebo variť rôzne jedlá.

Málokto vie, že existujú rôzne potraviny, ktoré, ak sa vložia do mikrovlnnej rúry, môžu trpieť nejakým rozkladom, ktorý nám spôsobí žalúdočné ťažkosti.

Jedným z nich je vajce, ktoré má ako jednu zo svojich hlavných zložiek bielu, vodu a tuk. Pri vystavení účinkom mikrovlnnej rúry môže dôjsť k malému výbuchu tohto druhu potravín, ktorý ničí naše jedlo.

Mikrovlnná rúra môže byť veľmi užitočná na rozmrazovanie mäsa, ale neodporúča sa na varenie. Zahrievaním dochádza k strate živín, ako je vitamín B12, av prípade spracovaného typu môžu byť ovplyvnené jeho chemikálie a konzervačné látky.

Vystavenie ryže vysokej teplote v mikrovlnnej rúre môže spôsobiť otravu v dôsledku prítomnosti veľmi rezistentných baktérií. To je jeden z dôvodov, prečo sa odporúča variť vždy, kým nedochádza k varu pri teplote nad 60 stupňov Celzia.

Kuracie mäso je ďalšie z potravín, ktoré potrebujú dobré varenie, aby sa odstránili všetky baktérie, ktoré môžu mať. Ak použijeme mikrovlnnú rúru, riskujeme mikróby, ktoré nám spôsobujú zdravotné problémy.

Zelená listová zelenina je jednou z hlavných potravín, ktoré sú súčasťou stravy kvôli ich veľkému množstvu živín. Vystavenie mikrovlnnému teplu spôsobuje stratu týchto prírodných dusičnanov a ich hlavné výhody pre organizmus. Podľa webovej stránky salud360

Papriky majú vo svojom zložení kapsaicín, čo je chemikália, ktorá mu dodáva pikantnú vlastnosť. Zahrievanie v spotrebiči uvoľňuje vzduch, ktorý ho obsahuje, a môže spôsobiť popálenie očí alebo hrdla.

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>