Na tieto potraviny by osoba so žalúdočnou chorobou nemala ani pozrieť

Ochorenie žalúdka sa môže objaviť v akomkoľvek veku, od detí po staršie osoby. Patogénnym mechanizmom je hlavne sekrécia kyseliny.

Ochorenie obvykle začína akútnou epizódou bolesti, ktorá môže byť spôsobená infekciou HP (Helicobacter pylori) alebo otravou jedlom a protizápalové lieky sa považujú za dôležité faktory, ktoré zvyšujú útočnú silu na ochrannú bariéru. žalúdočná sliznica. Preto môže byť výstelka žalúdka klzká, kongescia a dokonca sa môžu objaviť vredy. V závislosti od rôzneho umiestnenia zápalu alebo vredu existujú názvy gastritída, stomatitída, stomatitída, malý zakrivený okraj alebo malý zakrivený vred, ulceratívny vred, dvanástnikový vred …

Jedným z príčin ochorení žalúdka je rýchle jesť, rýchlo jesť, nie správne žuť. Okrem toho, neustále sa stretávajú so stresom, nejesť včas, jesť rýchle jedlo, spracované antibiotiká a antibiotiká, sú tiež príčinou žalúdočných chorôb.

Ak nie je okamžite vyliečená, žalúdočná sliznica je vážne zraniteľná voči nevyhnutnému následku pacientov s chronickými vredmi.

Pravidlá výživy pre ľudí s bolesťou žalúdka

Pri normálnej výžive je veľmi dôležité pre trávenie a vstrebávanie potravy v tenkom čreve množstvo jedla, žuvanie a drvenie jedla na malé kúsky pred prehltnutím do žalúdka. Ak chcete tráviť, vstrebávať jedlo efektívne pri gastritíde, treba poznamenať:

Varené, varené ako jedlo, by nemali používať surové potraviny.

Žujte poriadne, jedzte pomaly

Nejedzte príliš veľa naraz, ale mali by ste ich rozdeliť do niekoľkých jedál (4-5 jedál), jesť veľa jedál, aby sa pravidelne neutralizoval kyslý účinok. Každé jedlo by malo byť ľahké, aby nedošlo k vzniku napätia v žalúdku, pretože napätie v žalúdku ľahko stimuluje kyslosť.

Nejedzte príliš veľa polievky s jedlom. Po jedle by nemalo tvrdo pracovať, okamžite skočte.

Potraviny, ktoré by mali jesť ľudia s bolesťou žalúdka

Mlieko, účinok pufra na vajcia neutralizuje kyselinu v žalúdku: kravské mlieko, konzervované mlieko, maslo, syr …

Potraviny bohaté na bielkoviny, ako je mäso a chudé ryby, by sa mali variť, dusiť a dusiť, ľahko vstrebávať.

Zelenina použitá mladá zelenina varená alebo varená vo forme polievok, zelenina sa musí variť.

Potraviny s nízkym príchuťou, ako je škrob, sú: zlomková ryža, lepkavá ryža, chlieb, zemiaky, ovsená kaša …

Olej na varenie tiež znižuje sekréciu žalúdka, ale v malom, miernom množstve.

Potraviny, ktoré by ľudia s bolesťou žalúdka nemali jesť

Potraviny s množstvom príchutí a aromatických látok, ako je pečené, vyprážané, vyprážané, grilované mäso, solené mäso, solené ryby a mastné vyprážané potraviny. Tieto potraviny často sťažujú činnosť žalúdka a pečene. To tiež stimuluje tráviaci systém, zvyšuje stres.

Spracované studené mäso: šunka, párky, párky a omáčky, hustá rybia omáčka.

Tvrdé, žuvacie potraviny spôsobujú trenie žalúdočnej výstelky, ako napríklad: rebrované mäso, chrupavka, zelenina so starými vláknami, zelené ovocie …

Čaj, hustá káva, keď v tele často produkujú kyseliny v žalúdku. Tieto kyseliny naďalej dráždia výstelku žalúdka, čo môže byť bolestivé a nepríjemné, ak má žalúdočné vredy alebo zápaly.

Cesnakový ocot, uhorka, soľná cibuľa a korenené korenie by sa tiež nemali používať. Pri korenených jedlách si mnohí ľudia myslia, že to môže spôsobiť žalúdočné vredy. Za touto povesťou je však veľmi málo lekárskych dôkazov. V skutočnosti je väčšina peptických vredov spôsobená baktériami a niektorými liekmi. Musia sa tiež pripustiť, že korenené jedlá môžu dráždiť žalúdočné podložky. Takže, ak je žalúdok zapálený, ulcerovaný, obmedzte ho a držte sa ďalej od čerstvej papriky.

Kyslá pomarančová šťava môže narušiť tráviaci trakt a stimulovať citlivé nervy. Pomarančový džús na gastrointestinálny trakt obsahuje veľa kyseliny, ktorá môže spôsobiť bolesť brucha. Citrónová šťava môže spôsobiť hnačky aj u pacientov s črevnými chorobami, bolesťami žalúdka.

Paradajky sú silne kyslé, takže žalúdky produkujú veľa šťavy. Preto jedením veľa paradajok povedie k javom, ako je zvýšená kyslosť v žalúdku, netrpezlivosť … Paradajková pasta má podobné vlastnosti. Existujú tiež druhy kyslého ovocia, zrelé papáje, banány a jablká, ktoré tiež nie sú dobré pre ľudí trpiacich bolesťou žalúdka.

ZDROJ: break.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>