Marinované citróny, sú používané vo všetkých kuchyniach v Stredomorí, tak prečo by nemohli, byť aj u vás doma

Či už máte pripravené mäso, ryby alebo zeleninu – nakladané citróny sú na mieste. Sú používané takmer vo všetkých kuchyniach Stredomorí, a to ako v talianskej, marockej, a samozrejme, aj v Izraeli. Tento recept – dobrou alternatívou, v ktorom celé citróny sú nakladané celý mesiac.

Zloženie:

  • 1 stredne veľká hlava cesnaku
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1 polievková lyžica citrónová šťava
  • 3 lyžice cukru
  • 1 polievková lyžice štipľavá mletá paprika (voliteľne)
  • hrubá soľ
  • 3 citróny

Krok za krokom recept na varenie

1. krok

Citróny treba dobre umyť v teplej vode, nakrájame na kruhy s hrúbkou 5 mm. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

2. krok

Založiť v pohári vrstvy: citróny, soľ paprika, plátky cesnaku, cukru. Opakovať vrstvy, kým banka je plná až do konca.

3. krok

Zalejeme citrónovou šťavou a olivovým olejom, zatvorte vekom, dať do chladničky po dobu najmenej 24 hodín.

Môžete používať do varenia.

ZDROJ:GASTRONOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>