Ak vyskúšate túto čalamádu, už nikdy robiť inú nebudete. Rozdiel od klasiky je taký, že je pripravovaná za studena, bez sterilizácie

Dnes sa s Vami podelíme o báječný recept na domácu čalamádu, ktorá sa pripravuje za studena. Pre niektorých to možno znie bláznivo, ale verte, že ide o úplne báječnú pochúťku, ktorá je preverená mnohými ľuďmi, ktorí si nemôžu vynachváliť. Predstavíme Vám tak úplne jedinečný a pravdepodobne najlepší recept na čalamádu, ktorý ste kedy videli. A čo viac? Nebudete musieť variť ani zavárať. Paráda nie? Tak poďme na to.

Vynikajúca príloha, ktorú zvládne každý

Čalamádu možno využiť ako vynikajúci prílohu, ktorá sa hodí na mnohé hlavným jedlám. Zvládne ju pripraviť takmer každý, vrátane začínajúcich kuchárok, ktoré ešte nemajú toľko skúseností. Čalamáda sa väčšinou zavára a sterilizuje. My Vám však dnes ukážeme recept, vďaka ktorému sa môžete zdĺhavému zaváranie vyhnúť, a vychutnať si tak čalamádu na studeno. Verte, že si pochutnáte.

Čalamáda, ktorú Vám dnes ponúkneme, chutí ako kapustový šalát, ktorý je v dnešnej dobe veľmi obľúbeným druhom prílohy. Ako je známe, tak práve kapustový šalát sa pripravuje za studena, čím báječne chutí. Prečo by tak teda nemohla chutiť aj čalamáda že? Chutí skvele, a tam, kde si ju robia, mizne zo stolov rýchlosťou blesku. A to dokazuje, že je naozaj báječná.

Potrebné suroviny na prípravu

Ak sa rozhodnete, že si domáci čalamádu na studeno pripravíte a presvedčíte sa tak o jej báječné chuti, budete rozhodne potrebovať čo a ako. 

Na prípravu našej čalamády sa nezaobídete bez:

  • 2,5 kg hlávkovej kapusty
  • 1 kg papriky
  • 0,5 kg cibule
  • 0,5 kg mrkvy
  • 15 dkg cukor kryštál
  • 500 ml octu
  • 1 dl rastlinného oleja
  • 1 deko korenia

Ako sami vidíte, nejedná sa o žiadne náročné suroviny, ktoré by ste museli pracne zháňať. V prevažnej väčšine bude stačiť mrknúť do špajze a bude mať po starostiach.

Postup:

V prvom rade si očistite kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku, a nastrúhajte je pomocou strúhadla na drobné rezančeky. Z cukru, octu, oleja a deka si urobte zálievku, ktorú dostatočne premiešajte a následne vlejte do pripravenej zmesi zeleniny. Tu upozorňujeme, že deko je potreba preosiať cez sitko, aby sme sa zbavili horčičného semienka. Zmes zálievky a zeleniny dobre premiešajte a nechajte na 24 odležať.

Hotovo bez sterilizácie

Následne už len stačí zmes naliať do vopred pripravených pohárov. Zmes do nich nalejte aj so šťavou, riadne uzavrite a odložte do chladu. Máte hotovo. Jednoduché že? Báječné na tom je, že nemusíte nič variť a ani sterilizovať, maximálne nabite poháre, ale to záleží na Vás.

ZDROJ:justcoolidea.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>