5 receptov s bylinkami, ktoré vám zachránia pečeň. Sú prirodzenou a bezpečnou alternatívou, ktorá vám umožňí udržať ju zdravú

Obezita pečene sa vyvíja v dôsledku hromadenia mastných kyselín a triglyceridov v bunkách tohto tela. To negatívne ovplyvňuje prácu pečene a porušuje jej výlučnosť a metabolické funkcie.

Často sa u ľudí, ktorí zneužívajú alkoholické nápoje, vyvíja steatóza pečene. Vývoj tejto choroby má tiež súvis s podvýživou a obezitou.

Napriek tomu, že obezita pečene môže byť kontrolovaná správne zvolenou liečbou, mnohí pacienti dokonca ani nepociťujú, že majú túto poruchu. Je to spôsobené tým, že vývoj steatózy pečene sa často vyskytuje takmer asymptomaticky.

V dôsledku toho sa v ľudskom tele vyvíjajú zápalové procesy a narušuje sa trávenie.

Dobrou správou je, že okrem užitočných návykov a odporúčaní lekára máme aj prírodné prostriedky, ktoré dokážu zvládnuť obezitu pečene.

V našom článku dnes by sme vám chceli povedať asi 5 prírodných receptov s použitím rôznych liečivých bylín. Vďaka nim sa stáva jednoduchšie kontrolovať steatózu pečene.

1. Artičok bujón

Prírodný vývar artičoku stimuluje uvoľňovanie toxínov a normalizuje našu trávenie. To je dôvod, prečo tento nápoj dokonale dopĺňa liečbu steatózy.

Takýto odvar obsahuje vlákninu a antioxidanty. Je to prirodzená a bezpečná alternatíva, ktorá nám umožňuje udržať zdravú pečeň.

Zložky:

  • 1 artičok
  • 3 šálky vody (750 ml)

príprava:

  • Narežte artičok na kúsky a dať ich do kastróla s vodou.
  • Priveďte ju do varu. Potom musíte variť vývar na 5-8 minút.
  • Potom sa musí filtrovať.

Ako ju piť?

  • Odporúča sa piť pohárik artičokového bujónu ráno na prázdny žalúdok a zopakovať jeho príjem pred každým hlavným jedlom.

2. Púpavový čaj

Púpava čaj je ďalší prírodný liek, ktorý je bohatý na antioxidanty a má protizápalové vlastnosti. Tento čaj pomáha vyčistiť pečeň toxínov a častíc tuku, ktoré sa hromadia v tkanivách tohto orgánu.

Tento nápoj zlepšujemetabolizmus, stimuluje rozklad tukov a toxínov.

Zložky:

  • 1 polievková lyžička púpava (10 g)
  • 1 pohár vody (250 ml)

príprava:

  • Priveďte k varu jeden pohár vody. Po varení pridajte potrebné množstvo púpavy.
  • Zakryte pohár s vekom a nechajte ho stáť 10-15 minút.

Ako ju piť?

  • Prvá pohár tohto nápoja sa má užívať na prázdny žalúdok. Odporúča sa piť čaj z púpavy 2-3 krát denne.
  • Dĺžka liečby je 2 týždne.

3. Infúzia z bodliaka

Mliečny bodliak je jedným z najobľúbenejších rastlín, ktoré sa starajú o zdravie pečene.

Obsahuje látku, ako je silymarín, ktorý chráni pečeňové bunky a zabraňuje akumulácii tukových častíc v nich.

Zložky:

  • 1 pohár vody (250 ml)
  • 1 čajová lyžička bodliaka (5 g)

príprava:

  • Priveďte k varu jeden pohár vody a pridajte čajovú lyžičku mliečneho bodliaka.
  • Zakryte nápoj s vekom a nechajte ho 10 minút.
  • Nezabudnite to pred použitím precediť.

Ako ho užívať?

  • Odporúča sa užívať jeden pohárik denne po dobu 2-3 po sebe nasledujúcich týždňov.

4. Odvar z boldovníka vonného

Prírodný nápoj z boldovníka vonného je jedným z najúčinnejších bylinných prípravkov na liečbu problémov pečene.

Táto rastlina stimuluje žlčník, robí rozklad tukov účinnejším, čím zabraňuje akumulácii tukov v pečeňových bunkách.

Zložky:

  • 1 pohár vody (250 ml)
  • 1 lyžica listov z boldovníka vonného (10 g)

príprava:

  • Do panvice nalejte potrebné množstvo vody a vložte ju do ohňa. Akonáhle sa varí, pridajte listy z boldovníka.
  • Pokračujte v ohrievaní vývaru na nízkej teplote ďalších 3 minút.
  • Keď je nápoj pripravený, nechajte variť 10 minút. Nezabudnite ho pred použitím precediť.

Ako ju piť?

  • Odporúča sa užívať až 2 poháre odvaru denne počas 3 týždňov.

5. Horký palinový čaj

Táto rastlina obsahuje také horké látky ako absintín a anabsintín. Sú schopní poskytnúť našu pečeň veľkú podporu, chrániť ju pred rozvojom steatózy .

Tieto zložky paliny zlepšujú rozklad tukov a tiež bojujú proti tráviacim poruchám a infekciám tráviacich orgánov.

Zložky:

  • 1 čajová lyžička paliny (5 g)
  • 1 pohár vody (250 ml)

príprava:

  • Nalejte čajovú lyžičku paliny s vriacou vodou a nechajte nápoj prudko variť po dobu 10 minút.
  • Preceďte hotový čaj skôr, než ho budete piť.

Ako ho piť?

  • Odporúča sa užívať jednu pohár tohto nápoja 2-3 krát týždenne.

Poznámka: Dávajte pozor, aby ste neprekročili odporúčané dávkovanie. Ide o to, že v prípade zneužívania paliny môže thujón, ktorý je v ňom obsiahnutý, spôsobovať poruchy v činnosti nervového systému a dráždi tráviace orgány.

Už trpíte obezitou pečene alebo chcete ochrániť svoje telo pred touto chorobou? Skúste jednu z vyššie uvedených prírodných liekov a pokúste sa ich pravidelne užívať.

Nezabudnite, že pre tieto rastliny máte prospech z pečene, je veľmi dôležité postarať sa o vašu stravu. Na tento účel sa odporúča vylúčiť z vašej stravy mastné potraviny a polotovary.

ZDROJ:steptohealth.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>