Zrelé alebo nezrelé banány: Ktoré sú pre vás lepšie?

Kedy je najlepší čas jesť banán?

Väčšinu z vás môže zaujímať, kedy je najlepší čas na konzumáciu banánu.

Je zdravšie jesť banán, keď je čerstvý alebo keď je zrelý? 

Pre vašu informáciu sa nutričný profil banánov mení, keď dozrievajú. Všimli ste si, že čím je váš banán zrelší, tým je jeho chuť sladšia.

Prečo sa banány stávajú sladšími, keď sa ripajú?

Je to spôsobené enzýmami v tkanivách ovocia, ktoré postupne rozkladajú škrob, dlhú polymérnu formu cukru, ktorý nemá chuť sladký, na jednoduché cukry, ktoré sú disacharidy, monosacharidy atď. Tiež to robí banán ľahšie stráviť pre vaše črevá.

Tiež japonskí výskumníci zistili, že protinádorové vlastnosti a antioxidanty v banánoch vzrastajú, keď dozrieva. Plne zrelý banán s tmavými škvrnami na žltej koži produkuje látku známu ako TNF alebo Faktor nekrózy nádorov, ktorý má schopnosť bojovať proti abnormálnym bunkám.

Čím sú tmavšie banány, tým vyššia bude ich kvalita zlepšenia imunity. Z tohto dôvodu je banán prezretý lepší. Žltý banán, ktorý má tmavé škvrny , je 8-násobne účinnejší pri posilňovaní imunitného systému tela, než verzia zeleného.

Zrelý banán je vaša najlepšia možnosť, keď vaše telo potrebuje rýchly cukor. Ak chcete rýchlo zvýšiť hladinu cukru v krvi, mali by ste zvážiť konzumáciu zrelého banánu s orechovým maslom. Je to preto, lebo tuk spomaľuje vstrebávanie cukrov do krvného obehu.

ZDROJ:1mhealthtips.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>